3 gode råd om ledelse i lockdown fra…

Karen Edelmann Keinicke

Chefredaktør / Nordjyske Medier
Ansvarlig for hovedredaktionens ca. 60 medarbejdere

1

Gør det til en fælles kamp

At vi har en fælles sag at kæmpe for, overskygger mange praktiske problemer. Alle medarbejdere synes, at vores arbejde er vigtigt. Det gør det i den grad nemmere som leder, for alle byder ind og er fleksible.

2

Husk at holde fri

Som leder er det en stor opgave at få de ansatte til at føle, at de har gjort det godt nok. Og hvornår de er i mål med deres opgave. Selvom man sidder i stuen, skal man holde fri og lade op.

Man når mere, når man arbejder igennem derhjemme uden forstyrrelser. Derfor har vi haft en højere produktion af journalistiske produkter. Jeg skal sige det højt, når vi når et mætningspunkt. Nu har vi ikke brug for flere historier!

Når vi nu arbejder hjemme igen, er jeg spændt på medarbejdernes reaktion. Er der den samme arbejdsgejst som i foråret? Eller taber de lidt momentum, fordi situationen ikke føles så midlertidig længere? Det må tiden må vise.

3

Gør de bløde værdier synlige

Under hjemmearbejde har man kun én ting at vurdere sine medarbejdere ud fra: Produkter. I vores tilfælde er det billeder, artikler, videoer. Alt det, man ellers bidrager med, forsvinder. Ham, der husker alles fødselsdage. Hende, der altid har en god historie at fortælle.

Det får mig til at stille spørgsmålet: Hvordan gør vi de bløde værdier tydelige? Jeg har ikke svaret. Men det er et meget interessant spørgsmål.