Sådan opstod verdens første ONLINE folkemøde

Når krisen raser, kradser og lammer alting, så handler det nogle gange om at give et los tilbage. Da corona lagde landet ned, stod der “AFLYST” hen over plakaterne for Naturmødet 2020. Heldigvis prikkede krisen også lidt til kreativiteten.

Danmark var sendt hjem, og næsten alle var på randen til at blive digitale superbrugere. Det tændte en lille idégnist. Derfor ringede vi Naturmødet op og spurgte, om ikke vi skulle flytte det fysiske folkemøde fra havnen i Hirtshals og ind på Facebook i stedet?

Naturmødet i tal

De sagde ja. Og kom i mål helt uden at rykke på datoerne. Et hurtigt overblik over det digitale folkemøde den 15. maj – 17. maj 2020 ser sådan ud:
  • 12 timers live stream fredag og lørdag fra Hirtshals og hjemmekontorer
  • 40.000 seere
  • Over 800 kommentarer på Facebook
  • Mere end 35 eksterne aktører

Arbejd’ arbejd’

Naturmødet og Hjørring Kommune kunne godt se det ske. De var kræfterne bag verdens første digitale folkemøde med hvad det indebar af benhårdt arbejde og en kort deadline. Imens var vi med som strategisk rådgiver og sparringspartner.
“Det online naturmøde oversteg fuldstændig vores forventninger. Det oversteg vist alles forventninger,” kan chef for Naturmødet Jesper Lauritsen fortælle. “Kriser smider den der alt-kan-lade-sig-gøre-mentalitet op på hylden, men de kan også få os til at tænke nyt.”

Digital lærestreg

Derfor tænkte Hjørring Kommune i eksperimenter og nye løsninger. Derfor stillede alt fra DR til Danske Naturister op. Åbningstalen kom direkte fra statsministerkontoret, mens madlavning ved Hirtshals’ ikoniske fyrtårn næsten kunne duftes bag skærmene.
Næste år håber vi på at se hinanden i øjnene igen med mindre end to meters afstand. Men når nu det skulle være, er den digitale lærestreg ikke det værste at have fået med sig.