Publicity køber Weltklasse og styrker begges position i kommunikationsmarkedet

Kommunikationsbureauet Publicity køber nu aktiviteterne i reklamebureauet Weltklasse. De to virksomheder fortsætter dog som selvstændige bureauer med forskellige specialistområder inden for blandt andet presse, web, sociale medier og digitale kampagner.

To af Aalborgs ældste og mest kendte bureauer lægges nu sammen under samme tag og ejer. Kommunikationsbureauet Publicity, der er ejet og stiftet af Esben Lind i 2009, overtager aktiviteterne i Weltklasse, der er stiftet i 2005 af Jeanett Kaare og Charlotte Stougaard.

De to bureauer beskæftiger sig med forskellige dele af kommunikations- og reklameverdenen og har i mange år samarbejdet og henvist kunder til hinanden. Nu er Weltklasse imidlertid nået til en skillevej, hvor det giver god mening at blive en del af noget større:

Bureauverdenen er de seneste 10 år blevet langt mere specialiseret i takt med, at nye digitale platforme og muligheder er vundet frem. Det har betydet, at du som bureau har fået sværere ved at tilbyde alle marketing- og kommunikationskompetencer. I stedet har eksempelvis vi og Weltklasse koncentreret os om en række nicheområder, hvor vi hos Publicity har haft særligt fokus på PR, strategisk kommunikation og sociale medier, mens Weltklasse har fokuseret på kreativ ideudvikling, kampagnekoncepter og ikke mindst web. Sådan vil vi også fortsat arbejde, og kunsten er at holde sig til det, man er god til, og samtidig have gode og tætte samarbejdspartnere. Det får vi nu endnu bedre forudsætninger for ved at flytte sammen.

Esben Lind

Ejer og stifter, Publicity

Sammenlægningen sker fra 1. maj 2024, og visionen er, at Publicity og Weltklasse skal være førende inden for hver deres områder, og at offentlige og private virksomheder således kan få et bredere udvalg af specialiseret hjælp med Publicity og Weltklasse under samme tag. 

I løbet af 2024 vil de to Weltklasse-stiftere også i stigende grad beskæftige sig med opgaver uden for Weltklasse. Jeanett Kaare har de seneste år spillet en stadig større rolle som rådgiver og bestyrelsesmedlem i Aalborg Karneval og har et stærkt ønske om at bruge endnu mere tid på at udvikle Nordeuropas største karnevalsevent: 

 – Weltklasse er for mig forbundet med årevis af fantastiske kunder, opgaver og kolleger. Det har aldrig bare været et arbejde – men en passion. Og samarbejdet med Charlotte har gjort hverdagen til den største legeplads. Omvendt er lysten til at prøve kræfter med noget nyt også begyndt at melde sig. Derfor kommer jeg i 2024 også til at bruge mere tid på at udvikle og forme Aalborg Karneval. Jeg slipper ikke Weltklasse, men skaber i stedet plads til begge projekter. Med Aalborg Karneval vil jeg for alvor være med til at sætte Aalborg på landkortet – og skabe en fest med fokus på mangfoldighed, fællesskab og glæde.

Jeanett Kaare

Partner og stifter, Weltklasse

Charlotte Stougaard har på samme måde et ønske om at bruge en større del af sin tid uden for Weltklasse. Hun og hendes mand Mikael Espensen har været medstiftere af håndboldligaen Lykkeliga for børn og unge med et udviklingshandicap. Lykkeliga-projektet er vokset markant de seneste år og har store ambitioner om at udbrede konceptet endnu mere: 

– Beslutningen om at lægge Weltklasse sammen med Publicity giver mulighed for at få det bedste fra to verdener. Jeg kan fortsætte med at være en del af Weltklasse samtidig med, at jeg kan frigive tid til mit andet hjertebarn; håndboldfællesskabet LykkeLiga. Jeg har en datter med downs syndrom, og med LykkeLiga tror vi på, at vi kan skabe ægte forandring for mennesker som hende. Ambitionerne i LykkeLiga er tårnhøje – og det kræver ressourcer at realisere.

Charlotte Stougaard

Partner og stifter, Weltklasse

Både Jeanett og Charlotte fortsætter som en del af Weltklasse, der udover de to stiftere tæller yderligere fire medarbejdere. I de kommende måneder vil parterne styrke organisationen yderligere med nye profiler, der kan understøtte Weltklasses udvikling. 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Charlotte Stougaard, Weltklasse ApS, tlf. dir. 2855 4731 og [email protected]
Esben Lind, Publicity A/S, tlf. dir. 2514 5816 og [email protected]
Jeanett Kaare, Weltklasse ApS, tlf. dir. 4033 5951 og [email protected]

Fik vi vakt din interesse?